Sloop en grondwerken van de Brier59

Sloop en grondwerken van de Brier59. De Geffense Barriere brandde in 2009 af en daarna was het een puinhoop op dit stuk langs de A59. Maar daar gaat met Brier59 verandering in komen. Op het terrein aan de Rijksweg 38 komt één gebouw van 1.400 vierkante meter horeca en 800 vierkante meter aan kantoorruimte.

Op de voormalige locatie ''barrière te Geffen'' waar de nieuwbouw komt hebben wij de sloopwerken mogen verzorgen. We zijn hierbij begonnen met het ontgraven van de nieuwbouw ''Brier 59''. We hebben hier een infiltratie voorziening aangebracht met granulaat 16/32. Met een infiltratiekrat kan water tijdens piekbuien worden gebufferd, en wordt het geleidelijk aan afgegeven aan de grond dankzij het waterdoorlatend geotextiel. Dit zorgt ervoor dat het grondwaterpeil beter op niveau blijft en de bodem minder snel uitdroogt in droge periodes. Het granulaat is vrijgekomen op hetzelfde project. We hebben hiervoor gekozen in het kader van duurzaamheid.

Sloop en grondwerken van de Brier59

We hebben hier gewerkt met de volgende machines

  • Liebherr 926 rupskraan met gps: Het speciale kenmerk van deze Liebherr 926 is dat het is uitgerust met een GPS-systeem. Dit systeem maakt gebruik van satelliet navigatie om de precieze locatie van de kraan te bepalen. Het GPS-systeem kan worden gebruikt om de kraan te volgen, de efficiëntie te verbeteren en de veiligheid te verhogen. Het stelt de machinist ook in staat om de kraan nauwkeurig te positioneren op de gewenste locatie en het helpt bij het berekenen van de juiste kraanbewegingen en -hoeken.

  • Volvo L70 wiellader: De Volvo L70 is een wiellader, ook bekend als een laadschop, die wordt gebruikt in de bouw- en mijnbouwsector. Een wiellader is een zwaar materieel dat wordt gebruikt om grote hoeveelheden materiaal, zoals grond, zand, grind of puin, te laden, te verplaatsen en te transporteren.

  • Liebherr 918 mobiele kraan: Onze Liebherr 918 is een mobiele kraan die wordt gebruikt voor hijswerkzaamheden op bouwplaatsen. In tegenstelling tot de rupskraan is de Liebherr 918 een kraan op banden, wat betekent dat het kan worden verplaatst over de weg naar verschillende locaties. Deze mobiele kraan heeft een compact formaat en is geschikt voor gebruik op krappe bouwplaatsen waar ruimte beperkt is.

Wil je het volledige artikel lezen over dit project, kijk dan op Kliknieuws.

Heb jij hulp nodig bij sloop of grondwerken?

Neem dan contact met ons op! Wij denken graag samen mee aan een passende oplossing!

C van der ven projecten
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then