Kinderdagverblijf wijkt voor patiowoningen

Kinderdagverblijf wijkt voor patiowoningen

Het pand van kinderdagverblijf De Schaepskooi aan de Jeneverbes in Oss is woensdagmorgen tegen de vlakte gegaan. Het gebouw, waar in het verleden honderden Osse kinderen werden opgevangen, maakt plaats voor nieuwbouw.

Bouwcombinatie Muller Bouw/Bouwbedrijf Wagemakers gaat op de vrijgekomen plek in de wijk Ussen vijf patiowoningen neerzetten. De gemeente Oss verkocht begin vorig jaar de grond aan de bouwcombinatie voor 329.000 euro.

Enkele jaren geleden had BrabantWonen het plan om acht woningen neer te zetten op dezelfde plek. Dat plan werd teruggenomen omdat er vanuit de buurt veel protest tegen was. Het huidige plan kan volgens de gemeente wel rekenen op de steun van de buurtbewoners. Muller Bouw heeft daarover overleg gehad met de directe omwonenden.

Voor het bouwplan zijn twee bomen gerooid. Die waren getroffen door essenziekte en zouden daarom toch al moeten verdwijnen. Muller is verantwoordelijk voor het aanleggen van voldoende parkeerplaatsen in het straatje.

Bron

Hulp nodig met jouw project?

Wij gaan graag samen de uitdaging aan! Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor al jouw vragen!

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then